find-en-byggesagkyndig.dk
En del af Danske Bygningssagkyndige

Energimærke og energimærkning

Alle boliger, der sættes til salg, skal have tildelt et energimærke. Dette gælder også andelsboliger, som er en del af et boligbyggeri på 60+ m2. Alle fritliggende bygninger med et bruttoareal på under 60 m2 - f.eks. sommerhuse, fritidshuse og kolonihavehuse - er til gengæld undtaget fra at få lavet energimærkning.

Efter den 1. juli 2008 er der desuden krav om energimærkning på en lejebolig, andelsbolig og anpartsbyggeri ved salg af andele og udlejning. Kravet om energimærkning gælder i bygninger på 60+ m2. Yderligere gælder det ved udlejning i perioder over fire måneder ad gangen.

Formålet med en energimærkning er at give et billede af boligens stand rent energimæssigt og det skal yderligere give køberen et overblik over det nuværende forbrug af varme, el og vand samt omkostningerne der er forbundet hermed.

Hvis der er stor forskel på sælgerens konstaterede energiforbrug og det beregnede energiforbrug for køberen, skal årsagen være forklaret i en såkaldt energiplan. Det er en del af en energimærkning.

Bliv kontaktet af vores folk

Pris for energimærke

Prisen på et energimærke afhænger bl.a. af tidligere energimærker, hvor mange kvadratmeter boligen er på, samt hvad der ellers bestilles sammen med en energimærkning. Bestilles der f.eks. samtidig en tilstandsrapport, så vil den samlede pris for energimærke og tilstandsrapport være anderledes end hvis man skulle have en pris på en tilstandsrapport og energimærke hvert for sig. En energimærkning kan også være en rigtig god ide hvis man ønsker at spare på energien i sin bolig.

Bliv kontaktet

Bliv kontaktet indenfor 1 arbejdsdag, af lokale og erfarne byggesagkyndige.

Jeg er interesseret i

Kontaktoplysninger

Ejendommens beliggenhed

Vi har byggesagkyndige i hele landet

Indtast dit postnr så sætter vi dig i kontakt med vores lokale folk.

danmark