find-en-byggesagkyndig.dk
En del af Danske Bygningssagkyndige

Ejerskifteforsikring sikrer begge parter i en hushandel

En ejerskifteforsikring sørger for, at både køber og sælger bliver sikret i en hushandel. Men før du tegner en ejerskifteforsikring, skal du have en tilstandsrapport i hus.

Tilstandsrapporten kan udarbejdes for alle typer ejerboliger og er en skriftlig vurdering af husets tilstand. Den skal laves, fordi den skaber overblik over husets fejl og mangler. Og den er vigtig i forhold til en ejerskifteforsikring, fordi forsikringen kun dækker de fejl og mangler, som ikke står angivet i tilstandsrapporten. 

Ejerskifteforsikring er nødvendig som køber

Nej - en ejerskifteforsikring er ikke noget, du kan leve uden, hvis du køber hus. Forsikringen er frivillig og derfor vælger nogle at springe den over, men det betyder langt fra, at den er ligegyldig. Ejerskifteforsikringen går nemlig ind og dækker i tilfælde af, at du køber et hus, som har fejl og mangler, der som tidligere nævnt ikke står i tilstandsrapporten.

Du er med andre ord sikret mod snyd på alle ledder og kanter, når du både har tilstandsrapport og ejerskifteforsikring i ryggen. Omvendt kan du sidde tilbage med ansvaret, massive skår i husfreden og muligvis en klækkelig regning, hvis du ikke er tilstrækkeligt forsikret.

En ejerskifteforsikring er også god for sælger

Som sælger er der også fornuft i at have en ejerskifteforsikring. Med den i ryggen slipper du nemlig fra en del af det såkaldte mangelansvar, du har for fejl og mangler i det hus, du sælger. 

Normalt er du nemlig ansvarlig for den type skader i ti år fra det øjeblik, du sælger dit hus. Det er en forholdsvist lang periode, når man tænker på, at alt fra konstruktionsfejl til fugtige kældre kan skabe problemer. Rent praktisk kan du sikre dig ved at få udarbejdet en tilstandsrapport og give din køber et tilbud på en ejerskifteforsikring.

Bliv kontaktet

Bliv kontaktet indenfor 1 arbejdsdag, af lokale og erfarne byggesagkyndige.

Jeg er interesseret i

Kontaktoplysninger

Ejendommens beliggenhed

Vi har byggesagkyndige i hele landet

Indtast dit postnr så sætter vi dig i kontakt med vores lokale folk.

danmark